Mede is een bijzondere en eeuwenoude alcoholische drank, verkregen door middel van fermentatie uit bijenhoning. Deze mede is bereid uit de mooiste honing uit de omgeving van natuurgebied de Weerribben in de Kop van Overijssel. De mede is ambachtelijk bereid en gebotteld voor Hannie's Hakhoning door de Delftse Mederij

Super heerlijke grote honinglollie in de vorm van een bij of een vlinder. (foto klopt niet helemaal meer)

Origineel als traktatie voor school: informeer naar de mogelijkheden. Ook vreselijk leuk om als honing in de thee te gebruiken. Roer met de lollie in de thee en zoet je drankje er mee! Zeer geschikt bij high-tea.

 Per stuk verpakt. 

Propolis is een heilzaam bijenproduct met weerstandsverhogende, beschermende en verzorgende eigenschappen.

Propolis tinctuur heeft door de unieke werkzame bestanddelen een gunstige invloed bij het verzorgen van gevoelige plekjes in de mond.

Ook werkt het als een natuurlijk jodium

Honingzeep is erg zacht voor de huid. De zeep is heel geschikt voor mensen met een normale of gevoelige huid. De zeep bevat alleen plantaardige vetten en is ideaal voor het reinigen van uw handen en lichaam. De actieve werking is gebaseerd op plantaardige oliën.

 
 

Koninginnegelei wordt door de bijen uit speciale voedselklieren in hun kop uitgescheiden. De bijenlarve krijgt tot aan de derde dag dit voedsel toegediend, daarna wordt overgegaan op honing en pollen, terwijl de koningin uitsluitend gevoed wordt met koninginnegelei. Het is de rijkst-denkbare voeding in de natuur. Koninginnegelei is een geelachtig-groene substantie met een scherpe smaak. De gelei bevat een zeer grote dosis eiwitstoffen, vitaminen (vooral B-complex), mineralen, aminozuren, antibiotica, hormonen en glyceriden. Verder nog een aantal niet geïdentificeerde stoffen, die misschien het geheim bevatten van de wonderbaarlijke vruchtbaarheid in de bijenwereld (koningin die tot 2000 eitjes per dag kan leggen).

 

Koninginnegelei werkt uitstekend bij bloedarmoede, lusteloosheid, ouderdom, vermoeidheid, ziekte van Pfeiffer, overspannenheid, depressiviteit en andere vermoeidheidsklachten. Ook de sportman of -vrouw en degene die herstellende is van een ziekte kan veel baat hebben bij koninginnegelei. Daarnaast gaat koninginnegelei ook littekenweefsel tegen en zorgt het voor een mooie wondgenezing. Bevordert gezonde haargroei en nagels.

 

In het Engels heet koninginnengelei  'Royal Jelly', in het Frans 'Gelee Royale', en in het Duits 'Weiselfuttersaft'.

 

Stuifmeelkorrels worden ook door bijen verzameld en in de raat opgeslagen.  De bestanddelen van stuifmeel zijn niet alleen goed voor de bijen, maar ook voor de mens. Het bevat talrijke natuurlijke, gezonde stoffen.

Stuifmeelkorrels (pollen) zijn niet alleen van levensbelang voor de bijen, het unieke mengsel bevat ook voor de mens essentiële stoffen voor een goede gezondheid. Wie goed en gevarieerd eet, krijgt genoeg van deze stoffen binnen. Toch zijn er situaties waarbij Stuifmeel kan helpen. Stuifmeel heeft een zeer goede werking bij: bloedarmoede, astma, bronchitis, hooikoorts, vermoeidheid, leveraandoening, darmklachten acné nervositeit en nog veel meer. Stuifmeel is gezond en goed voor jong en oud. Er is geen enkel natuurlijk kant-en-klaar product waar zoveel essentiële voedingsstoffen in zitten als Stuifmeel. Onder andere:

 

·         30% eiwitten (waarvan 10% als vrije aminozuren

 

·         30% koolhydraten

 

·         20% vetten (waarvan de helft meervoudig onverzadigde vetzuren)

 

·         Mineralen

 

·         Vitaminen

 

De volgende vitaminen zijn in Stuifmeel aanwezig: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, en K

 

Vanwege de relatief grote hoeveelheid vit. B12 is Stuifmeel heel waardevol voor mensen die geen vlees eten

 

 

Pot echte zuivere bijenboenwas van 160 gram (280ml).

Antiekwas / boenwas is een universele meubelwas waarmee u uw meubels kunt onderhouden. 

De was is gemaakt van bijenwas en zuivere terpentijn en is geschikt voor alle houtsoorten.

Boenwas reinigt, beschermt en conserveert uw meubelstuk. Meubels die al eerder met was of lak behandeld zijn kunnen met boenwas onderhouden worden. Een behandeling met  was zorgt er voor dat uw meubelstuk weer een mooie glans krijgt en laat oppervlakkige krassen en vlekken verdwijnen.

Ook ideaal voor het behandelen van meubelen in Viking stijl en middeleeuwse voorwerpen.

Verkrijgbaar in 3 kleuren: blank, geel en donker.

Het volgende evenement waar wij staan:

Art Carnivale aan het Schildmeer in Steendam

20-22 juli