Wat is Hakhoning


 Wij maken de échte authentieke hakhoning volgens eeuwenoud geheim recept.Vroeger heette het ook wel borsthoning of Vogezenbrokken. In de middeleeuwen werd het als hulpmiddel gebruikt bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, keelontsteking en allerlei andere luchtweg aandoeningen. Hakhoning is een eeuwenoud product. Van oorsprong werd het door monniken gemaakt in een abdij in Frankrijk. Abdij Sainte Marie de Fontfroide. Bij deze abdij hielden de monniken bijen en van de honing werd hakhoning gemaakt en die staat ook bekend als ‘Vogezenbrokken’.

In 1847 kwam het recept van de hakhoning in handen van een familie in België. Door aangetrouwde familie van deze Belgische familie, kwam de hakhoning/Vogezenbrokken in Nederland terecht.

Wij hebben het recept over kunnen nemen.

 

Onze hakhoning wordt ambachtelijk gemaakt met zuivere bijenhoning van o.a. lokale imkers. Verder gebruiken we 100% natuurlijke kruiden!

Geen allergenen of conserveermiddelen of andere kunstmatige toevoegingen.

Gluten en lactose vrij

 

Het product `Massee` of 'Jodenvet' heeft dus niets te maken met hakhoning. Dit product heeft vele namen en is afkomstig uit de aardappelindustrie. Het zijn die witte brokken waar je op kunt knagen.

 

Ingrediënten:

honing kruiden water suiker glucosestroop natuurlijke kleurstof

 

Wij hebben 12 smaken hakhoning in huis.